حضرت معصومه(س) در سال ۲۰۱ قمری از مدینه به سوی مرو حرکت کرد[۶۱] ولی کاروانش در ساوه متوقف شد. آن حضرت به قم تغییر مسیر داد و پس از ۱۷ روز اقامت در قم، درگذشت و در آنجا دفن شد.
قرن دوم درگیری مأموران مأمون با اهالی قم به خاطر نپرداختن خراج
در روستای فردو و میان گورستان، امامزاده وجود دارد. در داخل این گورستان سنگ قبرهای تاریخی و متعلق به ۱۰۲۷ و ۱۱۵۰ هجری قمری وجود دارد. علاوه بر این در حوالی روستا و در هشت کیلومتری آن امامزاده بسوره، باوره یا چهار امامزاده واقع است.
رومن گیرشمن، ایران از آغاز تا اسلام، ترجمه محمدمعین، تهران، علمی وفرهنگی، ۱۳۶۸.
این صفحه آخرینبار در ۱۳ فوریهٔ ۲۰۲۴ ساعت ۰۸:۴۵ ویرایش شدهاست.
محیط و آب استخر ضدعفونی شده همراه با دمای مناسب مطابق با شرایط و دستورالعملهای بهداشتی با تایید وزارت بهداشت می باشد.
این تالاب پنچ هکتار وسعت دارد و در واقع مجموعهای از چشمههای کویری را تشکیل میدهد که با به هم پیوستن آب این چشمهها آبگیرهای دائمی ایجاد شده است.
وجود دریاچه نمک در میان این گنبد بر جذابیت آن افزوده است. آب این دریاچه بهدلیل غلظت بالا و و داشتن املاحی چون منیزیم، سدیم، پتاسیم و کلسیم خاصیت درمانی دارد و برای تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش درد و ناراحتی مفاصل، مرطوب کنندگی پوست، کاهش آلرژی، بهبود جریان خون و از بین بردن سموم و باز کردن منافظ پوستی مناسب است.
سانس خانوادگی شامل (پدر،مادر و فرزندان) می باشد. لذا از ورود ???? ????? ?????? سایر افراد خارج از چهارچوب ذکر شده جلوگیری خواهد شد (همراه بودن سرپرست قانونی خانواده پدر الزامی است).
شاید جاش تو لیست ما خیلی خالی باشه و حیفه که بقیه نشناسنش.
قیام علیه معتضد؛ معتضد حکمرانان غیر شیعی را به قم فرستاد. قمیها حکمرانان وی را از شهر بیرون کردند، وی ابراهیم بن کلیخ را برای دفع شورش به قم ??? ?? ????? فرستاد، ابراهیم نتوانست شورش را مهار کند، خلیفه از امیر اسماعیل سامانی برای دفع شورش قم کمک خواست، امیر اسماعیل شورش را خواباند، و یحیی بن اسحاق شیعی را به ???? ????? ?????? حکومت گماشت.[نیازمند منبع]
عرب زاده، ابوالفضل، جغرافیای تاریخی قم، انتشارات زائر، ۱۳۸۳.
گفته شده نخستین ??? ?? ????? کسی که تشیع خود را در قم علنی ساخت، موسی بن عبدالله اشعری بود.[۵۹] زمینههای گسترش تشیع
مدرسهی فیضیه، مکانی است مهم و ارزشمند ????? ?????? در ایران که زمان احداث آن متعلق به دوران حکومت صفویان است. علما و مجتهدین بسیاری در این مکان سکونت داشتند و به تحصیل، تدریس و تحقیق پرداختند.